Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 2
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Rybim Okiem Wyłowione z forum

Hit  Przepis na kulki proteinowe

Autor: Piotr Onikki-Górski
Temat: Przynęty
Data:09.11.01 18:01
Czytano:21090

Wyciąg z wypowiedzi na forum:

Michała Sopińskiego


  • 0,5 kg mąki pszennej, 0,5 kg mąki kukurydzianej, 0,5 kg mleka w proszku 0,25 kg cukru, 5 jajek, 2 łyżki stołowe miodu lipowego, fiolka olejku anyżowego, barwnik żółty.
  • 1 kg mąki tortowej, 0,5 kg mąki kukurydzianej, 0,5 kg mleka w proszku, 15 dag kazeiny na każdy kilogram, 10 jajek, żółty barwnik, wanilia Marcela Van Den Eynde.
  • 1 kg kazeiny, 1 kg mąki tortowej, 1, kg mąki kukurydzianej, 25 jaj 1/2 torebki wanilii lub tutti frutti, 1/4 litra miodu.
  • 16 jaj, 1 kg mąki kukurydzianej, 1/2 kg mąki tortowej, łyżka stołowa karpiowego atraktora Kremkusa, 1/2 szklanki miodu, 2 szklanki mleka w proszku.
  • 12 jaj, żółty lub zielony barwnik, fiolka zapachu waniliowego, miód, 3 łyżki oleju słonecznikowego, pół szklanki mleka w proszku, pół szklanki soi proteinowej, czubata łyżka mąki sojowej, tyle samo mąki kukurydzianej.
  • Dwie szklanki mąki kukurydzianej, dwie szklanki mleka w proszku, szklanka mąki pszennej, szklanka kaszy manny, sześć jajek, dwie łyżki stołowe miodu, dwie łyżki stołowe oleju jadalnego, barwnik spożywczy, atraktor 3 czubate łyżeczki (w proszku) lub 1 łyżeczka (w płynie).
  • 100 g kazeiny/mleka w proszku, 100 g kaszy manny, 100 g mąki tortowej, 100 g mąki kukurydzianej, 150 g konopii Marcela Van Den Eynde, 150 g arachidu Marcela Van Den Eynde, 250 g mączki rybnej lub kostnej, 50 g suszonej krwi, 8-12 jaj, atraktor pochodzenia zwierzęcego: krab, rak, krewetki, ochotka, scopex (polecam ten ostatni) - kulki zimowo-wiosenne.

Najpierw mieszasz wszystkie sypkie produkty. W osobnym naczyniu miksujesz jajka z dodatkami płynnymi. Dodajesz systematycznie "proszki" do "płynów" ugniatając ciasto do takiej konsystencji, aby formowane kulki nie odkształcały się (za mokre) ani nie pękały (za suche). W razie potrzeby dodajesz trochę jajka lub mąki. Po uformowaniu kulek (bez "rollera" niezła zabawa - ręce chcą odpaść) gotujesz je około 3 minut. Kulki powinny wypłynąć na powierzchnię. Lepsze efekty daje parowanie kulek. Potrzeba na to więcej czasu, ale mniejsze są straty zapachu.


Poza tym polecam książkę Przemysława Mroczka "Karp". Tam znajdziesz jeszcze kilka przepisów.


drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Producent wszywek, metek, etykiet. Zobacz: Wszywki i metki odzieżowe Firma "Wszywka" zaprasza!