Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Kulki rybne w zalewie

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy różne
Data:08.10.02 11:37
Ocena:6.67  (9)
Czytano:3887

Niezbędne:

ok. 1 kg sprawionych ryb, 2 łyżki kaszki manny, ok.3/4 szklanki mleka. 2 średniej wielkości cebule, jajko, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, papryka sproszkowana, vegeta, posiekana natka pietruszki (niekniecznie) tłuszcz do smażenia.


Zalewa:

1/2 szklanka octu 10%, 3 szklanki wody, 2 średnie cebule - pokrojone w grube talarki, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 6-8 ziaren pieprzu, pół łyżeczki gorczycy (niekoniecznie) 2 liście laurowe, ½ łyżeczki soli, 2 łyżeczki cukru.
Powyższe składniki połączyć, zagotować.

Ryby odfiletować (wystarczy wyciąć kręgosłupy poprzez odcięcie od niego płatów bocznych) pozostawiając skórę i drobne ości. Zemleć w maszynce z cebulą. Dodać jajo, kaszkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Formować niewielkie kulki, otoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Ułożyć w słoikach, zalać zalewą. Po ok. 2-3 dniach są gotowe do spożycia.

PS
Kaszkę można zastąpić czerstwa bułką namoczoną wcześniej w mleku a następnie zmieloną z rybnymi filetami.


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Nazwiska Żbikowski i Żbikowska przewijają się często na naszych stronach i są ściśle związane z naszymi firmami. Najlepiej odwiedzić tę stronę: Żbikowski aby zrozumieć dlaczego.