Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum sklep 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Ryby w "papilotach"

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy różne
Data:03.10.02 09:58
Ocena:7.83  (6)
Czytano:2791

Niezbędne: właśnie złowione ryby, cebula, masło, przyprawa typu vegeta, pieprz, mielona słodka papryka, sól, tłuszcz do smażenia, folia aluminiowa.
Dodatkowo: sok z cytryny.


Te papiloty - to z francuska. Po naszemu to po prostu ryba pieczona w folii aluminiowej.
Złowione ryby oczyścić, sprawić, umyć i osuszyć. Mniejsze ryby pozostawić w całości natomiast większe pokroić w dzwonka. Porcje skropić sokiem z cytryny (niekoniecznie), obsypać przyprawą typu vegeta, popieprzyć, obsypać mieloną papryką, ew. dosolić ale należy pamiętać, że vegeta jest dość słona. Odstawić. W międzyczasie obrać i pokroić (w dość grube talarki) cebule. Średniej wielkości porcje ryby nakładamy na odpowiedniej wielkości kawałki aluminiowej folii. Na wierzch każdej porcji kładziemy cebulę i kawałeczek masła. Zawijamy rybę w folii, zakręcając ją po bokach - jak papiloty aby zapobiec wyciekaniu soku. Aluminiowe pakieciki można piec na żarze z ogniska lub na rożnie. Czas opiekania z obu stron wynosi ok. 15-20 min.


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
Spróbuję napewno
Sławek Rybicki 03.10.02 10:04
Tylko jeden dodatek:
Folia po stronie błyszczącej trzyma ciepło, po matowej nie. Zawijamy błyszczącym do środka. :)))
     Odp: Spróbuję napewno
Zbigniew Szwab 03.10.02 12:45
    
I tylko jeden wyjątek ;)
Niech Was "ręka boska" broni przed posypywaniem, takiego np. pstrąga, vegetą /żona kiedyś tak zrobiła, do dziś nie mogę jej tego zapomnieć/ - co najwyżej sól i pieprz :) Smacznego!

Pozdrawiam Zbyszek :)
ps. żeby nie urazić kobiet - gdy raz sam przygotowałem pstrąga na maśle, to nawet kotek lubiący rybki nie chciał go zjeść. Żona nie dowiedziałaby się o tym nigdy /syn milczał jak zaklęty/, jednak ten zapach spalenizny... ;)



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Bardzo często nazywane w skrócie SEO jest kluczowym elementem reklamy w Internecie, gdyż właśnie dzięki pozycjonowaniu stron i optymalizacji możemy odnaleźć strony, jakich poszukujemy na co dzień korzystając z wyszukiwarki Google. Pozycjonowanie stron WWW Każdy potencjalny klient jest przez nas traktowany indywidualnie i dostosowujemy swoje usługi bezpośrednio pod potrzeby Państwa.