Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
ARchiwum sklep
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Łosoś duszony z porami

Autor: Piotr Jedliński
Temat: Potrawy z łososiowatych
Data:05.11.01 15:03
Czytano:6557

Łosoś, średnie pory, bulion jarzynowy (z kostki), gęsta śmietana, olej, sok z cytryny, natka pietruszki, sól, pieprz.


Kawałki (dzwonka) łososia opłukać, osuszyć, obficie skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym - b. dużo). Pory
oczyścić, odciąć korzonki i górne końce ciemnozielonych liści. Przekroić wzdłuż, pokroić w półplasterki. W płaskim szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć
rozdrobnione pory i smażyć przez 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż pory staną się szkliste. Na warstwie porów ułożyć kawałki przygotowanego łososia, wlać
gorący bulion jarzynowy. Dusić przez mniej więcej 15 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Kawałki łososia wyjąć, ułożyć na ogrzanych talerzach. Dookoła
ryby rozłożyć pory. Pozostały z duszenia sos wymieszać ze śmietaną (ewentualnie doprawić solą i pieprzem). Polać pory, posypać natką. Podawać z ryżem lub
pieczywem. W ten sam sposób możesz przyrządzić szczupaka. Rybę przypraw dopiero po pokrojeniu na dzwonka.

Przyprawioną (dużo pieprzu) i obficie skropioną sokiem z cytryny rybę odstaw na 2-3 godziny. Dzięki temu po uduszeniu będzie bardziej aromatyczna.

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Jedno z pierwszych wdrożeń systemu CMS eZPublish w Polsce. Już niebawem pojawi się również w nowej wersji. Świat Druku - to miesięcznik naukowo-techniczny wydawany przez wydawcę: Polski Drukarz, adresowany do wszystkich związanych z branżą poligraficzną.