Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
ARchiwum sklep
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Zanęta Bartona :-)))) na biwakowo

Autor: Marek Kaczmarczyk
Temat: Niebywałe :)
Data:10.7.02 13:53
Ocena:5.77  (30)
Czytano:7227

rekord Polski na to wziął...


Składniki:
Makaron (w zasadzie dowolny, ale z pszenicy durum najlepszy)
Mielonka z puszki (wg smaku: wołowa, wieprzowa, mieszana, gulasz angielski, itp...)
Przecier pomidorowy (może być w puszce)

Ser żółty (ostry twardy najlepszy)
sól, pieprz

+ ewentualnie:
przyprawy: oregano, czosnek, grzybki suszone, kostka rosołowa (lub te Knorr'owe smakowe) ser feta...

Przygotowanie:
banał - kluchy gotujemy "al dente", równolegle tworzymy sosik (jak na biwaku i mamy jedno źródło ognia to najpierw sosik potem kluski i jak sosik za bardzo wystygnie to szybko jeszcze go podgrzewamy). Kluchy odcedzamy, na talerze (lub z powrotem do gara) posypujemy serem (lub serami) i polewamy sosikiem (duuuuuuużo sosiku).

i jemy.

Jeśli trzymamy się ściśle zaleceń Bartona to musimy uważać bo z kolanek sosik lubi się wylewać na brodę.... lub na... kolanka :-)))
Popijamy wg uznania

Wierzcie lub nie, ale niektórzy z moich znajomych stosują ten przepis też do obiadków domowych....
Ale tu już większe pole do popisu i można poszaleć w klimatach qchni włoskiej...




Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Wykonujemy wdrożenia nowoczesnego systemu System ERP Odoo to jedna aplikacja dla całego Twojego biznesu i innowacyjna technologia.