Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Chłodnik najszybszy

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy różne
Data:19.6.02 12:08
Ocena:8 hit (12)
Czytano:5519

Kazdy go potrafi "ugotowac".


Niezbędne:
jogurt, maślanka ( najlepiej mrągowska) lub zsiadłe mleko – 4 szklanki,
ogórki – 2 szt.,
szczypiorek,
rzodkiewki (niekoniecznie)
koperek,
sól, pieprz,

Ogórki i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych otworach, posiekać szczypiorek i koper. Dodać wszystko do maślanki i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Koniecznie przed podaniem schlodzic.


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
chlodnik
Tomasz Olszynski 19.6.02 13:28
jaki ogorek (swiezy, malosolny, czy kiszony)?
     Odp: chlodnik
Jedza 19.6.02 13:41
    
Swiezy... Tzn. odmiane z ogorkami kiszonymi tez znam ale robi sie inaczej. Na bazie wywaru z miesa lub kosci :)
Pozdrawiam
Jedza
nie lubię...
Marek Kaczmarczyk 19.6.02 12:54
nie lubię chłodników (zupa ma palić i temperaturą i przyprawami) i zup owocowych (kompot z kluskami - kto to wymyśłił?).....
:-))))))))
chłodnik
Bogdan Holod 19.6.02 12:11
I oto chodzi , duża buźka za przepis , dzisiaj robię , bo w lodówce hodowla szronu . z pozdrowieniem Bodek
     Odp: chłodnik
Jedza 19.6.02 12:19
    
To jeszcze kilka uwag:
- można dodać roztarty ząbek czosnku (jeżeli ktoś lubi),
- można posypać świeżym, posiekanym estragonem,
- można dodać surowego buraka ćwikłowego utartego na tarce o średnich otworach.
Nie narobisz sie :))) Smacznego :)))
         Odp: chłodnik
Bogdan Holod 19.6.02 12:23
        
buraka sobie podaruje ale czosnyczku nie pożałuje ( qrna znowu będę spał w dużym pokoju) , z pozdrowieniem Bodek
             Odp: chłodnik
sławek.rybicki@rimco.pl 19.6.02 21:17
            
Nie odpuszczaj buraka. Właśnie zeżarłem michę (MICHĘ) tego specjału. Buraczek to pięknie zabarwił. Pęęęęęękammmmmmm. Łooooo, Jezuuuuu. Boskie żarełko
                 Odp: chłodnik
Bogdan Holod 20.6.02 08:01
                
Buraka odpuściłem , może nastepnym razem spróbuję , ale się obżarłem , zagryzałem bułką żytnią ( nie mylić z płynem żytnim ) musiałem dodać czosnyczek bo lubię i oczywiście spałem w drugim pokoju bo mojej połowicy ciut woniało czosnyczkiem ( nie znosi zapachu czosnku) ale chłodnik jest the best . z pozdrowieniem Bodek
             Odp: chłodnik
Jedza 19.6.02 12:39
            
Jak bedzie Ci sie chcialo to mozesz zaserwowac z jajkami ugotowanymi na twardo. podziel na na talerzu osemki i zalej chłodnikiem.
                 Odp: chłodnik
sławek.rybicki@rimco.pl 19.6.02 21:24
                
I z podsmażonymi ziemniaczkami.
PS. Najpierw chłodniczek ratuje mi życie w upały potem dogorywam z przeżarcia.
             Odp: chłodnik
marcin jakubik 19.6.02 12:38
            
daję 10 , ale z czosnkiem?!, fuuuuujjjjj!!!!!!!!!!



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Bardzo często nazywane w skrócie SEO jest kluczowym elementem reklamy w Internecie, gdyż właśnie dzięki pozycjonowaniu stron i optymalizacji możemy odnaleźć strony, jakich poszukujemy na co dzień korzystając z wyszukiwarki Google. Pozycjonowanie stron WWW Każdy potencjalny klient jest przez nas traktowany indywidualnie i dostosowujemy swoje usługi bezpośrednio pod potrzeby Państwa.