Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Szczupak ala warunki polowe

Autor: Bogdan Holod
Temat: Potrawy z drapieżników
Data:21.5.02 15:23
Ocena:8.77 hit (13)
Czytano:3319

Szczupak pitraszony w warunkach polowych.

Ponoć najprostrze rzeczy są najlepsze - w tym wypadku się to sprawdziło a oto przepis który został wymyślony, wypróbowany i opatentowany parę lat temu w wiosce Prostynia na pojezierzu Drawskim gdzie w okresie wakacyjnym koczowałem dwa tygodnie a że ryb było w bród to mogliśmy ekserymentować. Potrzebny jest szczupak, pęczek koperku, cebula, olej, przyprawy (kto jakie lubi).


Cała rzecz polega na grillu który trzeba rozchajcowac, na ruszcie kładziemy brytwankę (taka aluminiowa którą można kupić w makro albo innym tesco, wtedy jeszcze nie mieliśmy takowych to robiliśmy z folli aluminiowej) do brytwanki wlewamy olej i pokrojone w plasterki cebule i zszatkowany koperek, szczupaka sprawiamy, kroimy w dzwonka obsypujemy przyprawami i wrzucamy do gorącego oleju (nie koniecznie musi być cały zanurzony) dosypujemy jeszcze przyprawy (jak kto lubi) czasami mieszając żeby nie przywarł, pitrasimy do miękkości ryby. Cały pic polega na tym że ryba jest usmażona i czuć ją dymem. Należy spożywać na świerzym powietrzu popijając zimnym piwem.

Z pozdrowieniem Bodek


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
Facet ma racje
Dariusz Nowak 22.5.02 12:17
Super pomysl. Zarowno z ryba jak i tym piwem.
wazne jest piwo.
Paweł Bartkiewicz 22.5.02 08:22
jak by bylo bez piwa, bylo by 8 a tak 10! :-)))))



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Tworzenie systemów CMS (Content Management System) oraz CRM (Customer Relationship Management) to jedna z podstawowych działalności i specjalności firmy Krokus SP. z o.o. Specjalizujemy się we wdrożeniach CMS eZPublish czyli systemów interetowych zarządzania zarówno cała firmą, jej relacjami z klientami, jak i treścią stron.