Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 2
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Szczupak pieczony

Autor: Dariusz Żbikowski
Temat: Potrawy z drapieżników
Data:21.5.02 14:40
Ocena:7.89  (18)
Czytano:5321

SKŁADNIKI:

  • 1 szczupak,
  • gęsta śmietana,
  • masło,
  • bułka tarta,
  • mieszanka ziół (np. bazylia, majeranek, estragon, cząber),
  • marchew, kapusta, pietruszka, groszek (itp. wg gustu)
  • sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa, pietruszka naciowa


Rybę oskrobać, NIE odcinać płetw, dokładnie umyć i skropić sokiem z cytryny. Zioła zmieszać z pieprzem i solą, a następnie natrzeć nimi rybę w środku i na zewnątrz. Pozostawić na 30 min.

Pociąc włoszczyznę i napełnić nią szczupłego.

Rybę ułożyć do brytfanny i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Gdy szczupak zacznie się rumienić, posypać go bułką tartą i piec jeszcze 20 - 30 min. Piec tak aby płetwy były chrupiące.

Masło roztopić i wymieszać ze śmietaną. Kilka minut przed końcem pieczenia odciąć płetwy i polać rybę śmietaną. Gorącą przełożyć na półmisek polać sosem od pieczenia i posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami.

Specjalnie polecam na przystawkę :) chrupiące PŁETWY!!!


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
Jestem glodna (jak zwykle)
Anna Gostyńska 21.5.02 14:51
Na szczupaka jestem bardzo glodna :(
Jedza



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Sprzęt wędkarski