Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Szafranowa zupa rybna

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy z raczków, śledzików, sosiki itp.
Data:21.5.02 11:05
Ocena:7.08  (13)
Czytano:3353

Niezbędne:

około 1 kg ryb, por, średniej wielkości cebula, 2 marchewki, pietruszka, seler, sok z cytryny, 2 łyżki masła, ¼ szklanki słodkiej śmietany, liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie, szafran.


Rybę oczyścić, sprawić, poporcjować, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Warzywa obrać, pokroić w niewielkie słupki dodać do cebuli i smażyć kolejne 3 minuty (trzeba często mieszać żeby nie przypalić). Następnie wlać 4 szklanki wrzącej wody, dodać wszystkie przyprawy. Niewielką ilość szafranu (jest bardzo intensywną przyprawą więc najlepiej użyć dosłownie „tyle co na końcu łyżeczki”) rozprowadzić 4-5 łyżkami wywaru i wlać do zupy. Włożyć rybę i gotować jeszcze przez ok. 10 min. Wlać rozbełtaną z odrobiną zupy śmietanę, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z jasnym pieczywem nakładając na talerze lub do miseczek porcję ryby zalewając ją zupą.


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: eZ Publish