Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Placek kartoflany (z ziemniaków) z boczkiem

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy z raczków, śledzików, sosiki itp.
Data:15.5.02 11:01
Ocena:8.79 hit (14)
Czytano:3712

To proste do zrobienia jedzonko i pyszne bardzo.

Niezbędne:

ok. 2 kg ziemniaków, 0,5 kg boczku wędzonego,3/4 szklanki mąki, 2 średnie cebule, 3 duże ząbki czosnku, 2 jaja, pieprz, sól, papryka ostra mielona, cząber, tłuszcz do wysmarowania formy.


Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce (jeżeli puszczą dużo soku dodać mąkę ziemniaczana). Z boczku odkroić kilka cienkich plasterków, którymi wyłożymy dno blachy a resztę boczku, podobnie jak cebulę, pokroić w kostkę i przesmażyć na niedużym ogniu i połączyć z utartymi ziemniakami. Do masy wbić jaja, dodać mąkę, zmiażdżony czosnek, wsypać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Na dnie wysmarowanej tłuszczem blachy ułożyć plastry boczku, wlać masę (na grubość około 5 cm) i przez 1 – 1,5 godz. zapiekać w średnio gorącym piekarniku.

Taka gorąca, już na talerzu polana gęstą śmietaną jest suuuuper!!!!


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
dobre
Marek Kaczmarczyk 15.5.02 12:39
tak zwany kartoflak jest rewelacyjny! Szczególnie skórka! Ja niestety ze względu na małoletniego muszę stosować wersję bezglutenowo bezmleczną. Czyli mąkę pszenną muszę zastąpić mieszkanką skrobii pszennej, mąki sojowej, ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej (lub kupna mieszanka Glutenexu do pieczenia chleba)..., a śmietankę (preparatami sojowymi). I też da się jeść....
PS. przepraszam za "mokę przenną" z wersjii poprzedniej :-)



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Staramy się wykonywać dobre pozycjonowanie stron. Przykładowo tę stronę, firmy zajmującej się nadrukiem etykiet tekstylnych, Metki tkane pozycjonujemy od dłuższego już czasu z sukcesem, na słowa i frazy kluczowe: metki odzieżowe, wszywki odzieżowe, etykiety samoprzylepne.