Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum sklep 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Rybavioli (Ryba Violi)

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy z raczków, śledzików, sosiki itp.
Data:17.4.02 13:48
Ocena:10 hit (3)
Czytano:2996

Pyyyyychoooootaaaaa


Niezbędne:
8 filetów jakiejkolwiek ryby
papryka (najlepiej kolorowa, po jednej
z każdego koloru)
3 cebule
½ kg pieczarek
25 dag sera żółtego
1 kubek śmietany

Doprawione solą i pieprzem filety usmażyć, bez panierowania. Udusić (osobno) cebulę, paprykę i pieczarki. Wyłożyć usmażone filety w naczyniu żaroodpornym, dodać warstwami uduszone warzywa (papryka, cebula, pieczarki), zalać 1 kubkiem śmietany, posypać serem żółtym i zapiekać ok. 40 min.



Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
Bolki na stół
Tomasz Poleszak 17.4.02 13:55
"jakiejkolwiek ryby", filecik z bolenia też może być???
Tom
     Odp: Bolki na stół
Marek Kaczmarczyk 17.4.02 14:02
    
Tomek,
bolek - jako ryba uznana przez ludzi pozbawionych kubków smakowych lub dobrze gotujących żon/mężów, czy mamuś - idealnie nadaje się do takich fanaberii.... Wszelki, jak to mówią, chwast - też...
         Odp: Bolki na stół
Tomasz Poleszak 17.4.02 14:13
        
Ja to wiem, raz w życiu próbowałem i nigdy więcej! Zaintrygował mnie zwrot "jakakolwiek ryba".
Chyba dlatego tak lubię poławiać te rybki że nie mam żadnych rozterek z wypuszczaniem nawet ładnych sztuk.
Pozdrawiam Tomasz
             Odp: Bolki na stół
Marek Kaczmarczyk 17.4.02 14:15
            
Tomek jeśliś próbował smażonego bolka to faktycznie bez sensu. Choć też dałoby się to zrobić nieźle. Trzeba się tylko pogimnastykować. Ale spróbuj zrobić z bolka (a nie z tej hormonalnej świni karpia) frykandle (takie coś z qchni koszernej) to poczujesz, czym różni się ryba or brojlera....
Marek
                 Odp: Bolki na stół
Tomasz Poleszak 17.4.02 14:23
                
Ogólnie to ja za rybkami nie przepadam (do jedzenia oczywiście, bo te w wodzie i dwunożne mogą być), jedyne jakie preferuję do konsumpcji to okonki i sandacze.
Tom
                     Odp: Bolki na stół
Marek Kaczmarczyk 17.4.02 14:30
                    
To masz marne życie...... Poza orgazmem i robieniem qpy, jedzonko jest najprzyjemniejszą niewędkarską (tzn. gdy nie można na rybki bryknąć) formą spędzania czasu. Ale żeby ten czas spędzać właściwie należy ćwiczyć kubki smakowe tak aby były zdolne rozróżnić najbardziej wysublimowane dzieła mistrzów gara i patelni.... A jak nie to... rosół/flaki* plus schabowy/sandacz*, kartofle i surówka z kapusty do tego seta albo dwie.... Nuuuda
     Odp: Bolki na stół
Jedza 17.4.02 13:58
    
Wszelka ryba. To naprawde proste i pyszne :)
Pozdrowka
:-)_ ślinka kapie
Marek Kaczmarczyk 17.4.02 13:51
qrna! a jakby nie filety tylko ryba podłużna w kształcie i jej do sierodka to wyszedłby mój, jeszcze niesprawdzony, patent na odwrotność Twojej papryki faszerowanej... Już jak czytam to mi smakuje....



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Urlop: wy-Wczasy.pl