Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum sklep 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Papryka faszerowana rybą

Autor: Anna Gostyńska
Temat: Potrawy z raczków, śledzików, sosiki itp.
Data:11.4.02 12:23
Ocena:7.5  (10)
Czytano:3822

Niezbędne:
8 strąków papryki, ok.,0,75 kg odfiletowanej i zmielonej surowej ryby, 1 jajo, szklanka ugotowanego ryżu, średnia cebula, spory ząbek czosnku, 2 łyżeczki majeranku, łyżka posiekanej pietruszki, łyżka masła, sól, pieprz, vegeta, 2 szklanki bulionu (może być z kostki), ½ szklanki białego wytrawnego wina.


Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i roztarty czosnek. Dodać do zmielonej ryby wymieszanej z ryżem, jajem, pietruszką i przyprawami. Masę dobrze wyrobić. Odciąć szersze końce papryk. Usunąć gniazda nasienne. Wnętrza strąków posolić, napełnić farszem, przykryć odciętymi końcówkami, spiąć wykałaczkami. Papryki ustawić dość ciasno w rondlu, wlać bulion i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać wino.


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Temat: Autor:
Czas:
na odwrót
Marek Kaczmarczyk 11.4.02 13:14
musi być dobre :-)) jak każda papryka faszerowana. A ja se wymyśliłem i sprawdzę taki patent. Ryba faszerowana ... papryką :-))) Jak sprawdzę to... opiszę. Jako farszu użyję:
1. ww. papryki w trzech kolorach (będzie tricolor, jak foxterrier:-)))
2. jajo na twardo
3. zielone coś (pietrucha, tymianek, bazylia)
4. może ostry ser pleśniowy
5. bulion z... ryby
.....
c.d. nastąpi jak .... zjem :-))))
papryka...
Bogdan Holod 11.4.02 12:51
Mam pytanko? czy ryż ma być ugotowany czy surowy? i jak długo pitrasić (pi razy oko) do miękkości czego?. z pozdrowieniem Bodek.
     Odp: papryka...
Jedza 11.4.02 13:14
    
Pitrasic do miekkosci papryki. Z ryzem to robie tak: jezeli taki "normalny" to musi byc ugotowany klasycznie. Jezeli z torebek, to ide na latwizne i gotuje ok.10 minut.
Pozdrawiam
Jedza
PS
I co z ozorem za zebami? :)
         Odp: papryka...
Bogdan Holod 11.4.02 13:26
        
Teraz to już wiem wszystko! ( 8 ptk. za czosnyczek mniam !!!) .P.S. Świerzbi !!!! ale pary z gęby!!!.z pozdrowieniem głodny Bodek.
         Odp: papryka...
Marek Kaczmarczyk 11.4.02 13:19
        
Aniu,
z tym ryżem to... jak kto lubi.
Są dwie szkoły (jak przy gołąbkach):
1. ryż gotowany, lub podgotowany - farsz lepiej się klei, ale dla mnie za miękkie w gębie
2. ryż na surowo do farszu - bardziej konkretne i w smaku i w... dotyku (ozorem:-)))



Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: System open source ERP - innowacyjna technologia: OpenERP to jedna aplikacja dla całego Twojego biznesu.