Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum 2
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Hit  Jeszcze jedna zapiekanka

Autor: Marek Kaczmarczyk
Temat: Potrawy z raczków, śledzików, sosiki itp.
Data:09.4.02 08:36
Ocena:8.8 hit (5)
Czytano:3429

zapiekanka z... rybą


- pyry (solone, pieprzone, kminczone)
- pół paczki włoszczyzny mrożonej (takie cięte słupki Hortexu lub Hortiny)
- ćwiartka kapusty włoskiej
- płaty z mintaja
- kostka bulionu warzywnego
- woda
- jajo (do rozbełtania z bulionem i polanie całego szuwaksu coby ściął - zamiast buliona może być.... maslanka mrągowska:-)))
- żólty ser na wierzch do zapieczenia
- natka i inne takie zielone... (moze została rzerzucha?)

jak robić to pisać nie trzeba jak każdą zapiekankę. Pyry można podgotować wcześniej 10 minut. to krócej się zapieka, ale ja wolę wsio na raz do naczynia (ja zapiekam w takim szklanym żaroodporny - podobne do żeliwnej gęsiarki) i zapiekać. Najpierw pod przykryciem coby pyry wymiekły końcówka odkryta, posypać serem i zielonem i najlepiej jakby piekarnik miał grzałkę u góry do ... zapiekania.. Wtedy pięknie serek się zrumieni...
Było podane na obieedzie proszonym i sie... przyjęło...:-)


Skorzystaj z przyznanego Ci prawa i oceń ten artykuł
« « « « || » » » »  
5  10 

drukuj drukuj wyślij wyślij

Lista komentarzy


Brak komentarzy.


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: Urlop: wy-Wczasy.pl