Portal Sklep Bazar Tygodnik Ryby Domowe Klub Reklama Pomoc
Archiwum sklep 1
English pages

UWAGA! ZNAJDUJESZ SIĘ NA STRONACH ARCHIWALNYCH !!! NOWY ADRES => Wędkarstwo - Rybie Oko - http://www.fishing.pl

 
Artykuły
Forum
Foto
Baza
Co i kiedy
Linki
Brania
Hyde Park
Humor
Znad wody
Filmy i pliki
Kartki
Encyklopedia
Ryby i prawo
Ściąga
 
 
 
 
mniej ostatnich wiadomości 82114
To był fragmnet większej całości, niżej więcej :)
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
Odp: odp:Kłusownicy na śląsku
Odp: dorsz
.......................
Odp: Zapora na Wisłoce
Odp: Oj Panie Bogusz .....
Odp: Żyłka
pytanie o połów
pomocy!
pomocy!
leszczyńskie
"okonek"
Wróżka
W obronie jazgarza
Zawody? Również! Bo dlaczego nie?
Wisiel :/
Łowic bez nęcenia ?
Opowieśc znad wody..
Zanęty produkcji polskiej a zagranicznej
Konińskie kanały
Kupię szpulę do Okumy Avenger AV 30!!!!!!!!!!!!
POŻEGNANIE :) - godz 14!!!
Fajna rybka
Szkoda tytułować
 
 
więcej
Zawody wędkarskie
 4/145
Ten okropny żarłok - JAZGARZ
 
Opowieści znad wody.... cz.1
 6.9/85
Leszczowisko
 7.1/202
 8.8/115 hit
Łakomiec
 7.9/66
Oszuści na Bazarze Rybiego Oka.
 7.3/64
KOMUNIKAT
 
Stało się...
 5.6/30
Kłusownik ukarany! Lepiej późno niż wcale.
 4.9/71
 
 
więcej
Petycja!!!!!!!!!!!!!
Pstrąg Roztocza
Uroczyste otwarcie
 
 
Inne ankiety
Żyłka
Co robisz z niepotrzebnym kawałkiem żyłki?
wyrzucasz gdziekolwiek
rzucasz do wody, bo tam jej nie widać i ptak się nie zaplącze
tniesz na mniejsze kawałki i wyrzucasz
zabierasz ze sobą, by spalić w ognisku
zabierasz ze sobą, by wyrzucić do śmietnika
to inaczej, jak podaj w komentarzu

Wyniki Wyniki wszystkich

Komentuj
 

Kulinarne


Wszystkie Poradnik Kulinarne

Wędkarska kuchnia, przepisy kulinarne

Pewnego razu... zimą... Autor: Grzegorz Denga
Jeśli ktoś wytrzyma trzy lub cztery dni od zabicia
do spożycia to jest to przepis dla niego, nie będzie żałował

Karp zapiekany w śmietanie Autor: Piotr Jedliński
Pachnący grzybami i pietruszką.
Potrawa z tych efektowniejszych i jeszcze prostszych w wykonaniu. Przepełniona duchem Wigilii i - jeśli z grzybów leśnych - tchnąca powiewem ciepłych dni...

Karp w szarym sosie Autor: Dariusz Żbikowski
Wigilja za pasem a my Wszyscy prawie zapomnieliśmy o tematyce kulinarnej. Zapewne każdy z Was ma jakiś specjał rodzinny. Najwyższy czas się już nim podzielić.

Troszkę różnych przepisów już nam się zebrało w kategorii "Kulinarne" ale od przybytku, jak to mówią "głowa nie boli". Proponuję coś, co znalazłem ostatnio w sieci. Sam jeszcze nie testowałem, ale cos mi się zdaje, że warto.

Śledź Górszczaków Autor: Piotr Onikki-Górski
Wszyscy mają swoje sposoby na śledzia. Ostre, łagodne, ascetyczne i barokowe. Ja też mam swój, a ponieważ różne głodomory chwalą ów smakołyk - w okolicach tegorocznych świąt poszło już dziewięć litrowych słoików - więc podaję.


Przepis na ciasto świąteczne ;) Autor: Marek Bronowicki
TO DOWÓD ŻE MĘŻCZYŹNI RÓWNIEŻ CIĘŻKO PRACUJĄ W KUCHNI...
Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe
Składniki:
- 1 kostka masła,
- 2 szklanka cukru,
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców,
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky

Termos... Autor: Anna Gostyńska
...reeeewelacyjnie domywa się przez wsypanie do niego łyżeczki proszku do pieczenia. Potem należy zalać wrzątkiem, zakręcic i poczekać do ostygnięcia wody. Zlażą wszystkie osady. Jest w środku jak nowy.

Jedza

Sposoby komentuj
11.12.02
Kulki rybne w zalewie Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:

ok. 1 kg sprawionych ryb, 2 łyżki kaszki manny, ok.3/4 szklanki mleka. 2 średniej wielkości cebule, jajko, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, papryka sproszkowana, vegeta, posiekana natka pietruszki (niekniecznie) tłuszcz do smażenia.

Ryba w sosie chrzanowym Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:

Ok. 70 dag odfiletowanych ryb, pół szklanki mleka, 3 łyżki masła, łyżka mąki, pół szklanki śmietany, 2 jaja, , łyżka utartego chrzanu, sok z cytryny, cukier sól.


Ryby w "papilotach" Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne: właśnie złowione ryby, cebula, masło, przyprawa typu vegeta, pieprz, mielona słodka papryka, sól, tłuszcz do smażenia, folia aluminiowa.
Dodatkowo: sok z cytryny.


Pstrąg, prosto i normalnie... Autor: Piotr Jedliński
Pstrąg, przyprawa do ryb - Kamis, ząbki czosnku, cytryna, natka pietruszki, olej, sól, pieprz, korzeń chrzanu.

Ryba na kwaśno Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:
Ok. kg. sandacza, szczupaka lub okoni, 4 łyżki mąki, 2 jaja, pół szklanki piwa, ½ szklanki bulionu, łyżka octu, łyżka cukru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 średnie cebule, ½ łyżeczki imbiru, sól czosnkowa, śmietana, posiekana natka pietruszki, tłuszcz do smażenia.

Karp lub leszcz panierowany Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:

karp lub leszcz (ok.1,5kg), 2 jaja, kilka łyżek mleka lub wody, mąka, bułka tarta, sól czosnkowa lub cebulowa i pieprz - do smaku, tłuszcz do smażenia.


Zanęta Bartona :-)))) na biwakowo Autor: Marek Kaczmarczyk
rekord Polski na to wziął...

Szczupak w śmietanie Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:
ok. 1 kg. szczupak, 5 łyżek masła, 2 cebule, 2/3 szklanki śmietany, sól, pieprz, papryka mielona, łyżka posiekanej pietruszki.


Chłodnik ze świeżych owoców Autor: Anna Gostyńska
Nie dla Marka chociaż byl inspiracja...:)))


Chłodnik najszybszy Autor: Anna Gostyńska
Kazdy go potrafi "ugotowac".

Ucha Autor: Anna Gostyńska
To rosyjska odmiana tradycyjnej zupy rybaków wielu narodów. Chorwaci nazywają ją „alaska čorba”, Węgrzy – „halaszle”, Niemcy: „Fischersuppe”.

Kołacz ziołowy z boczkiem Autor: Anna Gostyńska
Baaardzo smakowite. To jest potrawa, gdzie wskazana jest kulinarna wyobraźnia. Bez przeszkód można do nadzienia wtrącić swoje trzy grosze, w zależności od tego co kto lubi...

Ryba po francusku Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:

około 1 kg ryb (np. leszcz, karp, duże płocie, szczupak, sandacz, duże okonie), spora cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ¼ szklanki białego wina, listek laurowy, tymianek, sól, pieprz, ziele angielskie, olej do smażenia.

Placki kartoflane z ostrym serem Autor: Anna Gostyńska
Niezbędne:

ok. 2 kg ziemniaków, 0,25 kg boczku wędzonego, 20 dag ostrego żółtego sera, 1/2 szklanki mąki, 2 średnie cebule, 2 duże ząbki czosnku, pieprz, sól, papryka ostra mielona, olej do smażenia.



  | < 1 >  2  3  4  Następny


Valid XHTML 1.0!
Wszelkie prawa zastrzeżone - All Rights Reserved - ©1999-2004 Krokus Sp. z o.o. - powered by eZ publish
Za publikowane treści odpowiedzialność ponoszą ich autorzy, jednocześnie wyrażając tym samym zgodę na ich bezterminową publikację.
Reklamy Krokus: OpenERP